5 lucruri esentiale despre ceruirea si polisarea unei masini
1. Pregatirea
Singurul mod in care veti putea opera cele doua operatiuni corect si cu rezultate perfecte este sa pregatiti cu atentie suprafetele, adica sa scapati de ce a mai ramas din vechile straturi de ceara de pe caroserie.
Puteti folosi, pentru asta, diverse ingrediente de pe piata, usor de gasit in magazinele de specialitate. Ideal ar fi sa continuati cu o substanta mai puternica de curatare care va elimina tot ce a mai ramas pana veti ajunge la suprafata perfecta.
2. Un strat subtire de ceara
Tineti minte ca nu intotdeauna mai mult inseamna mai bine, mai ales atunci cand vorbim despre ceruirea masinii personale. Aplicati, cat mai eficient posibil, doar un strat subtire la inceput, astfel incat aceasta sa nu curga si sa nu lase urme. Folositi doar o cantitate mica si lustruiti pana cand aproape nu se mai vede.
3. Adaugati mai multe straturi
Chiar daca ati inceput cu un strat subtire, nu inseamna ca va veti opri aici. Ideal este sa aplicati cate un strat, sa-l lasati sa se usuce si apoi sa lustruiti suprafata. Alternativ, puteti aplica un al doilea strat subtire peste primul, le lasati pe amandoua sa se usuce si apoi lustruiti suprafetele.
4. Atentie la materialele folosite!
E obligatoriu sa folositi, pentru lustruire, doar carpe din microfibra. Motivele sunt multe si diferite, ceea ce trebuie sa retineti este ca folosirea carpelor potrivite, cat mai curate posibil, este incredibil de important.
5. Polisarea suprafetelor
Operatiunea de polisare (lustruire) poate fi dificila din cauza straturilor numeroase de ceara, a uscarii acestora sau a altor evenimente accidentale. Daca intampinati probleme, va sfatuim sa mai aplicati un strat de ceara peste pentru a le inmuia pe celelalte si a le pregati de polisare.
Nu uitati ca aceste doua operatiuni pot fi un exercitiu foarte relaxant, partea cea mai pozitiva fiind imaginea cu care ramane masina voastra personala: aratand ca fiind de-abia scoasa de pe linia de fabricatie.